Παρασκευή, 21 Δεκεμβρίου 2012

21-12-12 στην Αποκάλυψη του Ιωάννη


Ας παίξουμε λίγο με τα νούμερα.

Κατ’αρχάς –έτσι για ζέσταμα- στο κεφάλαιο 4 αναφέρονται οι γνωστοί 24 πρεσβύτεροι, το οποίο 24 είναι το διπλάσιο του 12.

Το κεφάλαιο 7 έχει τίτλο «Η σφράγιση των εκατόν σαράντα τεσσάρων χιλιάδων». Ξέρετε ποια είναι η ρίζα του 144; Το 12. Παρακάτω λέει πως πριν καταστραφεί ο κόσμος πρέπει να σφραγιστούν όσοι ανήκουν στον «Θεό μας». Και σφραγίζονται λοιπόν 12.000 άνθρωποι από 12 φυλές του Ισραήλ.

Παρακάτω 8.6  ξεκινά η παράγραφος με τίτλο « Οι τέσσερις πρώτες σάλπιγγες». Από τον 8.6 μέχρι τον 8.13 περιγράφεται το κάψιμο του ενός τρίτου της γης, η μετατροπή σε αίμα του ενός τρίτου της θάλασσας, η δηλητηρίαση του ενός τρίτου των ποταμών  μπλα μπλα μπλα. Πόσο κάνει 3 επί 4;  12.

Παρακάτω στην παράγραφο με τίτλο «Η έκτη σάλπιγγα» που ξεκινά στον στίχο 9.13 διαβάζω «Σάλπισε κι ο ΕΚΤΟΣ αγγελος κι από  τις ΤΕΣΣΕΡΙΣ γωνίες του χρυσού θυσιαστηρίου…» και σκέφτομαι πως αν βρω κάτι σε 2 παρακάτω θα ετοιμάσω από τώρα την αποστολή αυτοκτονίας για αύριο ( διότι 6+4=10) και πράγματι λέει παρακάτω στο 9.16 «Άκουσα τότε πως το ιππικό του στρατού ήταν ΔΙΑΚΟΣΙΑ εκατομμύρια». Oh yeah

Στο 12ο κεφάλιο λέει «μπλα μπλα Μια γυναίκα ντυμένη στον ήλιο, με το φεγγάρι κάτω απ’τα πόδια της και στο κεφάλι της στεφάνι με ΔΩΔΕΚΑ αστέρια»

Κεφάλαιο 21 12ος στίχος: «Είχε μεγάλο ψηλό τείχος με ΔΩΔΕΚΑ πύλες και στις πύλες ΔΕΔΕΚΑ αγγέλους, πάνω στις πύλες ήταν γραμμένα τα ονόματα των ΔΩΔΕΚΑ φυλών του Ισραήλ.»
Και λέει αμέσως μετά «Τρεις πύλες στην Ανατολή,τρεις στο Βορρά,τρεις στο Νότο και τρεις στη δύση «(3x4=12). «Και το τείχος της πολιτείας είχε ΔΩΔΕΚΑ θεμέλια και πάνω τους ΔΩΔΕΚΑ ονόματα ,των ΔΩΔΕΚΑ αποστόλων του Αρνίου» Όλα αυτά 21.12-21.14

Παρακάτω 21.16 « Όταν μέτρησε την πολιτεία με το καλάμι αυτή ήταν ΔΩΔΕΚΑ χιλιάδες στάδια.»

Και ως επίλογος, η Αποκάλυψη του Ιωάννη αποτελείται από 22 κεφάλαια. Γενικά τις Γραφές τις χωρίζουμε σε Κεφάλαια και το κάθε κεφάλαιο σε στίχους. Ο τελευταίος στίχος της Αποκάλυψης έχει νούμερο 21 και μάλιστα λέει «Η χαρις του Κυρίου Ιησού Χριστού μετά πάντων των αγίων.Αμήν.»Αυτά και άντε γεια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου