Παρασκευή 3 Μαΐου 2013

Μεγάλη Παρασκευή Superstar


Είσαι αντισυμβατικός και αντικομφορμιστής έτσι; Και γενικά τα σπας, κι εσύ και  τα εξάρχεια. Άθεος από τα 15 ή κάτι  τέτοιο με πολλούς χριστιανοκαυγάδες στο ιστορικό σου. Έχεις  κοροιδέψει πολύ κόσμο που νηστεύει και έχεις φάει μπροστά στα έκπληκτα μάτια της μάνας σου κοκορέτσι Μεγάλη Παρασκευή.

Παρ'όλ'αυτά μεγάλωσες πια και σε έχει πιάσει μια ...ζήλια... που για όλους τους άλλους οι μέρες είναι γιορτινές ή κατανυκτικές (λέμε τώρα) και για σένα σήμερα είναι απλώς μια Παρασκευή.

Και θέλεις να μπεις στο κλίμα...

Ας ξεκινήσουμε.

Κατ'αρχάς πάτα το play παρακάτω



ΠΑΤΑ ΤΟ ΕΙΠΑ!!

Είναι νωρίς αγαπητέ άθεε πλην κατά βάθος ελληναρά φίλε αναγνώστη για να προλάβεις να νιώσεις την μαγεία του άγιου Πάσχα.

Ξεκινάμε

Κατ'αρχάς αφού τελειώσεις την ανάγνωση του εγχειριδίου αυτού πήγαινε και φτιάξε φακές. Χωρίς λάδι! Είναι τα λεγόμενα δάκρυα της Παναγίας (γιατί δεν μας έφτανε η ειδωλολατρική παυλα κανιβαλιστικη βρώση του σώματος και του αίματος. )

Στη συνέχεια σήκω πλύσου ντύσου και πήγαινε πάρε λαμπάδα . Εννοείται ότι δεν έχεις πάρει λαμπάδα. Είσαι πολύ γαμάτος για να πάρεις λαμπάδα ε; Και θα πας στην εκκλησία το Σάββατο το βράδυ με τρίφυλλο ε; Η λίγο πριν πει ο παπάς το "δευτε λάβετε" θα ανάψεις με τον αναπτήρα το ρεσό σου και θα πεις "θαύμα θαύμα".

Έχεις ήδη ξενερώσει με τον Γαιτάνο; Ε τότε είσαι πιο πανκιό απ'όσο νόμιζα και σου έχω και εναλλακτική. Πασχαλινό δεν είναι , αλλά την παλεύει  για τις άγιες τούτες μέρες



Αφού πας και πάρεις λαμπάδα, και αφού βάλεις τις φακές στη φωτιά, ο καλύτερος τρόπος να μπεις στο κλίμα είναι φυσικά... ο κινηματογράφος!

Υπάρχουν πάμπολες ταινίες για όλα τα γούστα που θα σε κάνουν να κλάψεις με την θυσία του θεαθρώπου, που by the way έχουν τι ωραία ιδέα ότι ο Θεός έστειλε τον γιο του για να μας σώσει.


Αν είσαι  πιο hardcore υπάρχουν πάντα τα Πάθη του Χριστού (κλικ καλέ να δεις την ταινία με ελληνικούς υπότιτλους)
Ενώ  αν θες να θυμηθείς τα παιδικά σου χρόνια υπάρχει ο χιλιοπαιγμένος Ιησούς από τη Ναζαρέτ
Προσωπικά σου προτείνω το πιο γαμάτο musical όλου του πλανήτη! Το Jesus Christ Superstar


Αν τώρα τα βαριέσαι όλα αυτά μπορείς πάντα να δεις κάποιον από τους χιλιάδες Εξορκιστές που κυκλοφορούν, το Costantine ή 4η και 5η Σεζόν Supernatural.

Τέλος σας βγεις στον πηγαιμό για τη λαμπάδα, μην ξεχάσεις να πάρεις σοκολατένιο αβγό, το οποίο εννοείται πως δεν θα φας μέχρι τη Κυριακή, παλιολιγούρη, και μπογιά για τα  αυγά. (Σιγά μην έχεις βάψει αυγά)!

Γενικά τα αυγά τα βάφουμε μέχρι την Μεγάλη Πέμπτη, αλλά ποτέ δεν είναι αργά .Εννοείται πως όσο θα βάφεις αυγά θα έχεις ανοιχτή την τηλεόραση σε Ετ1 ΝΕΤ ή κάτι με ψαλμούς και παπαδαριό.


Εννοείται πως το βράδυ θα πας στην περιφορά του Επιταφείο και θα γυρίσεις σπίτι να κλείσεις εισιτήρια για του χρόνου την Μεγάλη Παρασκευή. Τι που ρε ; Σύρο ή Κέρκυρα εννοείται!

Καλή Ανάσταση!

(Τις φακές τις έβγαλες από το μάτι;;;;; )


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου