Ναι ναι…Ο λόγος για τα εργοστάσια της Ελληνικής Βιομηχανίας Ζάχαρης .
Το πρόβλημα όμως δεν είναι ότι τα πουλάμε φθηνά.Το πρόβλημα είναι ότι τα πουλάμε!!Τα ξεπουλάμε!!!
Η δήλωση της Αλέκας Παπαρήγα από το http://www.thepressproject.gr
«Πολιτικό και οικονομικό έγκλημα» χαρακτήρισε οποιαδήποτε σκέψη πώλησης των εργοστασίων ζάχαρης, η Αλέκα Παπαρήγα, σε δηλώσεις της μετά τη συνάντηση που είχε με την Ομοσπονδία Εργαζομένων στην Ελληνική Βιομηχανία Ζάχαρης
«Εμείς είμαστε αντίθετοι, δηλαδή ακόμα και 200 εκατομμύρια να παίρναμε για τα εργοστάσια αυτά θα είμαστε αντίθετοι», τόνισε η γενική γραμματέας της Κ.Ε. του ΚΚΕ Επισήμανε ακόμη ότι η παραγωγή των τεύτλων και περισσότερα εργοστάσια μπορούν να εξασφαλίσουν πλήρη αυτάρκεια της χώρας σε ζάχαρη και να μη γίνονται εισαγωγές.
Η κ. Παπαρήγα υπογράμμισε ακόμη ότι το κλείσιμο εργοστασίων δεν θα έχει συνέπειες μόνο στους εργαζόμενούς τους, αλλά επηρεάσει όπως είπε και «την αγροτιά και όλες τις άλλες επιχειρήσεις και κυρίως τους εργαζόμενους που συνδέονται με τη συγκέντρωση και την αποθήκευση, με την κατασκευή των μέσων τυποποίησης και συσκευασίας».
Προανήγγειλε τέλος ότι το ΚΚΕ θα φέρει στη Βουλή τροποποίηση του σχετικού εδαφίου του μνημονίου που αναφέρεται στην πώληση της Βιομηχανίας Ζάχαρης.
Ποιες άλλες ιδιωτικοποιήσεις θα γίνουν(Ριζοσπάστης)
Τα τρία κόμματα, που στηρίζουν τη συγκυβέρνηση,
φέρεται να έχουν συμφωνήσει πλήρως και στα σχέδια και τα χρονοδιαγράμματα για καταργήσεις και συγχωνεύσεις φορέων και οργανισμών του Δημοσίου και για μείωση του αριθμού των εργαζομένων κατά 15.000 φέτος και επιπλέον 135.000 την τριετία 2013 - 2015.
Αν και η κυβέρνηση διαβεβαιώνει σε όλους τους τόνους ότι η μείωση αυτή θα γίνει χωρίς απολύσεις ή εφαρμογή του θεσμού της «εργασιακής εφεδρείας», ωστόσο την ίδια στιγμή αφήνει όλα τα ενδεχόμενα ανοικτά.«Θέλουμε και καταβάλλουμε κάθε προσπάθεια να μην υπάρξουν άλλες θυσίες», περιορίστηκε να δηλώσει (στον «Αθήνα 9.84») ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Σ. Κεδίκογλου, όταν ρωτήθηκε για το ενδεχόμενο απολύσεων στο Δημόσιο. Ο ίδιος όταν ρωτήθηκε για το ενδεχόμενο να τεθεί ξανά θέμα 13ου και 14ου μισθού, απέφυγε να απαντήσει παραπέμποντας «στη σκληρή, δύσκολη και επίπονη διαβούλευση με την τρόικα, η οποία γίνεται σε μια προβληματική οικονομία».
Αμεσα, πάντως, η κυβέρνηση σχεδιάζει να χρησιμοποιήσει το πρόγραμμα των αποκρατικοποιήσεων για «να αλλάξει το κλίμα της οικονομίας» και να κάνει επίδειξη της αποφασιστικότητάς της να περάσει το σύνολο των βάρβαρων αντιλαϊκών μέτρων. Στην κατεύθυνση αυτή, έχει ήδη υπάρξει συμφωνία των τριών κομμάτων για σαρωτικές ιδιωτικοποιήσεις, στις οποίες περιλαμβάνονται η ΤΡΑΙΝΟΣΕ, η ΔΕΠΑ, η ΔΕΣΦΑ, ο ΟΠΑΠ, θυγατρικές της ΑΤΕ (ΕΒΖ, Δωδώνη, ΣΕΚΑΠ), οι συμβάσεις παραχωρήσεων σε λιμάνια και αεροδρόμια.
Προκειμένου να ενισχύσει το μήνυμα αποφασιστικότητας στους εταίρους και δανειστές, η κυβέρνηση σχεδιάζει να συμπεριλάβει στις αποκρατικοποιήσεις και τη ΔΕΗ, όπως δήλωσε στους «Φαϊνάνσιαλ Τάιμς» κυβερνητικός αξιωματούχος. «Σκοπεύουμε να δώσουμε μεγάλη έμφαση στις ιδιωτικοποιήσεις για να στείλουμε το μήνυμα ότι η Ελλάδα αλλάζει» δήλωσε χαρακτηριστικά το κυβερνητικό στέλεχος, που αρνήθηκε να κοινοποιηθούν τα στοιχεία του.
«Πιστεύω ότι το οικονομικό επιτελείο, ιδιαίτερα σε ό,τι αφορά στο πρόγραμμα αποκρατικοποιήσεων, θα φέρει σύντομα αποτελέσματα», δήλωσε από την πλευρά του ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, που πάντως διευκρίνισε ότι«κάθε περίπτωση (σ.σ. των υπό αποκρατικοποίηση εταιρειών) θα εξεταστεί διαφορετικά».
Διαβάστε: Ο ΣΥΡΙΖΑ για τις ιδιωτικοποιήσεις-Αναδεικνύει σε κυρίαρχο το τίμημα και τη «διαφάνεια»!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου