Παρασκευή 14 Μαΐου 2010

Οι κερδοσκόποι οι ξυλινόγλωσσοι και η επανάσταση της Καθημερινής

" Οι βιομήχανοι,παρά τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν,παραμένουν προνομιούχοι. Πολλοί εξ αυτών μάλιστα ευνοήθηκαν σκανδαλωδώς από το μοντέλο που μας οδήγησε στο χείλος του γκρεμού."

Όχι...δεν είναι από τον Ριζοσπάστη. Δεν είναι ούτε καν από την Αυγή. Είναι από την επαναστατημένη Καθημερινή(14/5/2010) και μάλιστα πρωτοσέλιδο!

Σας παραθέτω άλλο ένα απόσπασμα αυτή την φορά από ΤΑ ΝΕΑ 28/4/2010

"Η δηµοκρατία όµως, δεν στηρίζεται στην ιδέα πως οι ψηφοφόροι θα αποφασίζουν σωστά, αλλά στο δικαίωµά τους να παίρνουν τις δικές τους αποφάσεις (όποιες κι αν είναι οι συνέπειες). Αντί γι’ αυτό, οι πληθυσµοί των χωρών που αντιµετωπίζουν οικονοµικά προβλήµατα καλούνται σήµερα να ζήσουν σαν κατακτηµένοι λαοί και να υποστούν τις συνέπειες πολιτικών οι οποίες υπαγορεύονται από ξένους αξιωµατούχους που δεν είναι αιρετοί, δεν υπόκεινται σε κανέναν δηµοκρατικό έλεγχο και δεν φοβούνται την αποδοκιµασία από κανέναν λαό, αφού δεν αντλούν την εξουσία τους από τον λαό αλλά από κερδοσκόπους και τραπεζίτες. "

Φαίνεται πως η Επανάσταση ξεκίνησε στις λεγόμενες "αστικές εφημερίδες".

Ας τα πάρουμε όμως από την αρχή. Οι κερδοσκόποι.Αυτοί οι κακοί κύριοι που τους κυνηγάει με την παντόφλα ο Γιωργάκης κι η ΕΕ, αυτοί οι κακοί κύριοι που έχουν μας έχουν βάλει στο μάτι είναι οι ίδιοι που ονομάζουμε "ξύλινα" καπιταλιστές. Οι καπιταλιστές,πλουτοκράτες,κερδοσκόποι,όπως θες πες τους, είναι οι άνθρωποι στους οποίους έχουμε εναντιωθεί όλοι,είναι αυτοί που ο Πάγκαλος λέει ότι κάποια στιγμή θα χάσουν,είναι οι άνθρωποι τους οποίους κατηγορούν η Καθημερινή και ΤΑ ΝΕΑ στις μικρές κρίσεις ειλικρίνειας.

Τώρα,γιατί τους λέμε κερδοσκόπους και δεν χρησιμοποιούμε την επιστημονική ορολογία"καπιταλιστές",ένας θεός ξέρει.

Αναρωτιέμαι λοιπόν ποιοι είναι αυτοί οι Τραπεζίτες,αυτοί οι κερδοσκόποι στους οποίους χρωστάνε οι περισσότερες χώρες του κόσμου. Ποιοι είναι αυτόι οι άνθρωποι που προκειμένου να εξυπηρετήσουν καθαρά τα δικά τους συμφέροντα επιβάλλουν με την αγαστή συμφωνία των κυβερνήσεων μέτρα λιτότητας σε ολόκληρους λαούς.

Έτσι λειτουργεί η ελεύθερη οικονομία-by the way οι ξυλινόγλωσσοι το λένε "καπιταλισμό".


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου