Πέμπτη 13 Μαΐου 2010

Ο Παπαδάκης τα ποντίκια και το χρέος

Άντε και να το καταλάβω γιατί ο Παπαδάκης κι ο κάθε Παπαδάκης παλεύει μέρα νύχτα να σε πείσει ότι εσύ φταις για το δημόσιο χρεος ή ότι αν μπούνε 5 βουλευτές φυλακή πάει το λύσαμε το πρόβλημα। Ποιον θέλετε να στείλουμε φυλακη; Τον Μαρκόπουλο για τις κουρτίνες; Τον Καραμανλή τον ίδιο; Και μετά τι; Σώθηκαν τα εισοδήματά μας...Ζήτω! Γιούπι για για κλπ...

Σας παραθέτω μια λίστα από τον "Ρ" της Κυριακής 2 Μάη 2010 σελ.9:

Ο καθένας μας γνωρίζει ότι το 2009 - μια χρονιά που το ΑΕΠ της χώρας διαμορφώθηκε στα 237 δισεκατομμύρια ευρώ - ήταν μια χρονιά κρίσης, που αξιοποιήθηκε από τις κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ, ώστε να σημάνουν την εκκίνηση για τη λυσσαλέα επίθεση ενάντια στους εργαζόμενους της χώρας. Κι όμως, με πολύ πρόχειρους υπολογισμούς, μέσα σ' αυτή τη χρονιά πληρώσαμε:
  • 29,1 δισ. ευρώ, σε τράπεζες για την εξόφληση χρεών του Δημοσίου.
  • 28 δισ. ευρώ, για το πρόγραμμα στήριξης των τραπεζών.
  • 44 δισ. ευρώ, προς ξένους επιχειρηματικούς ομίλους για την κάλυψη του ελλείμματος του εμπορικού ισοζυγίου (στοιχεία 2008).
  • 18,3 δισ. ευρώ, για το δηλωθέν προσωπικό εισόδημα των εμποροβιομηχάνων - εισοδηματιών, πέρα από τα κέρδη των επιχειρήσεών τους.
  • 12,3 δισ. ευρώ, σε τράπεζες για την πληρωμή τόκων εξυπηρέτησης του χρέους.
  • 14,3 δισ. ευρώ, που ήταν τα επίσημα καθαρά κέρδη 160 επιχειρηματικών ομίλων.
  • 7,7 δισ. ευρώ, για επιδοτήσεις επιχειρήσεων μέσω των προγραμμάτων του ΤΕΜΠΜΕ, του «Σχεδίου Στήριξης της Απασχόλησης» και του προγράμματος «επιχειρηματικότητα και ανταγωνιστικότητα».
  • 7,2 δισ. ευρώ, για άλλα οικονομικά κίνητρα προς επιχειρηματίες.
  • 6,7 δισ. ευρώ, για στρατιωτικές δαπάνες και δαπάνες συντήρησης του κατασταλτικού μηχανισμού.
  • 6 δισ. ευρώ, για τις περιβόητες «Συμπράξεις» του Δημοσίου με το ιδιωτικό κεφάλαιο.
  • 3 δισ. ευρώ, που ήταν οι βεβαιωμένοι, αλλά απλήρωτοι φόροι (στοιχεία 2008).
  • 2,8 δισ. ευρώ, στο όνομα της ενίσχυσης των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, ποσά που κατά κύριο λόγο ξεκοκαλίστηκαν από μεγάλες επιχειρήσεις.
  • 2,5 δισ. ευρώ, για συνδρομές στην ΕΕ.
  • 2,2 δισ. ευρώ, για την πληρωμή των φανερών εξοπλιστικών προγραμμάτων.
Αυτά τα ποσά, αυτά τα 184,1 δισ. ευρώ, δεν είναι ξεροί αριθμοί. Είναι ο ιδρώτας του εργάτη, ο κόπος του αγρότη, τα δωδεκάωρα που «χτυπάει» ο αυτοαπασχολούμενος, είναι ο μόχθος ενός ολόκληρου λαού.

Ψιτ Γιωργάκη...εδώ είναι παρ'τα(τα λεφτά)।

Όπως έλεγα ,λοιπόν, καταλαβαίνω γιατί οι δημοσιογράφοι σε ψήνουν πως είναι θέμα κακοδιαχείρησηες, αλλά οι μπλόγκερς, κάτι τροκτικοί για παράδειγμα, γιατί σε ψήνουν ότι χρεωκόπησε το πολιτκό σύστημα και με μια μικροαλλαγούλα όλα θα φτιάξουν;

Άντε και σε ψήνουν...Εσύ από πότε αυτοχρήστηκες ροζμπιφ;


Από το ίδιο άρθρο του "Ρ" παραθέτω: Τα στοιχεία αποδεικνύουν ότι όλες, και οι 27 χώρες της ΕΕ, χωρίς καμιά εξαίρεση, το 2009 εμφάνισαν ελλείμματα στους προϋπολογισμούς τους. Επιπλέον, και λόγω της οικονομικής κρίσης, τα ελλείμματα αυτά ακολουθούν μια ανοδική πορεία, από την οποία δεν ξεφεύγει καμιά χώρα. Και μπορεί το έλλειμμα της Ελλάδας να έφτασε πέρσι το 13,6% του ΑΕΠ, ωστόσο και άλλες χώρες έχουν υψηλά ελλείμματα όπως η Ιρλανδία (14,3%), η Μ. Βρετανία (11,5%), η Ισπανία (11,2%), η Πορτογαλία (9%) κ.ο.κ. Ακόμα και η Γερμανία, από χώρα με πλεονασματικούς προϋπολογισμούς στο παρελθόν, έφτασε να έχει επίσημο δημοσιονομικό έλλειμμα της τάξης των 79 δισ. ευρώ (3,3% του ΑΕΠ).

Για δες...Δεν είμαστε οι μόνοι। Μάλλον είναι καιρός να κόψουμε την μαλακία περί κακοδιαχείρησης και λαδώματος και αδιαφάνειας,εκτός κι αν συμφωνήσουμε ότι όλοι οι πολιτικοί απανταχού είναι διεφθαρμένοι και ανίκανοι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου