Κυριακή 16 Μαΐου 2010

Ένα σχόλιο περί νομιμότητας -όταν ξεπηδάει ο Άδωνης από μέσα σου

Θα πω πράγματα αυτονόητα. Πράγματα που στους κόλπους της Αριστεράς ή τουλάχιστον των προοδευτικών ανθρώπων(αλήθεια αυτά τα δυο ταυτίζονται; ) δεν συζητούνται καν.

Περί ΠΑΜΕ ο λόγος. Κατ’ αρχάς ας συμφωνήσουμε πως το ΠΑΜΕ είναι πολύ πιο "επικίνδυνο" από την οποιαδήποτε άλλη συνδικαλιστική παράταξη, διότι έχει ταξικό προσανατολισμό. Ξέρει ποιος φταίει. Δεν ζητά να πληρώσουν οι φοροφυγάδες του Κολωνακίου ή υπουργοί που αγόρασαν κουρτίνες και τασάκια. Το σύνθημα «να πτωχεύσει η πλουτοκρατία και όχι ο λαός» είναι ακριβές και ευθύβολο. Και πάνω απ’όλα εντοπίζει τους ενόχους. Αλλά αρκετά με την προπαγάνδα υπέρ του ΠΑΜΕ. Ο Ριζοσπάστης τα λέει καλύτερα από’ μένα.

Το ζήτημα που με απασχολεί είναι η κουβέντα που άνοιξε περί νομιμότητας των αγώνων και των απεργιών. Νομίζω πως είναι παραπάνω από αρκετοί αυτοί που αμφισβητούν την ύπαρξη κράτους πρόνοιας- εδώ που τα λέμε πρέπει να είσαι λίγο μπουμπούνας για να νομίζεις κάτι τέτοιο στην Ελλάδα του 2010. Πολλοί ακόμη αμφισβητούν τον τρόπο με τον οποίο λειτουργεί η Δημοκρατία.

Οι ίδιοι λοιπόν-δημοσιογράφοι, πολίτες ακόμη και bloggers- που ορθά αμφισβητούν την ηθική που διέπει το υπάρχον νομοθετικό πλαίσιο στη χώρα μας, κατά την περίοδο των απεργιών επικαλούνταν ακριβώς αυτό το σαθρό νομοθετικό πλαίσιο.

Δηλαδή απ’τη μια διακηρύσσουμε πως το καράβι βουλιάζει και επειδή καρφώνει κάποιος ένα καρφί του λέμε «μη!!!θα βουλιάξει το καράβι και θα φταις εσύ».

Και μια και πιάσαμε τα της ναυτιλίας… Οι ναυτεργάτες όταν απεργούν θα κλείσουν λιμάνια. Τι θα κλείσουν περίπτερα;;;

Μιλάει η Ιστορία.
Οι πρωτεργάτες της Πρωτομαγιάς ήταν νόμιμοι;
Οι φοιτητές που κατέλαβαν το Πολυτεχνείο το 1973 ήταν νόμιμοι;
Οι άνθρωποι που αυτή την στιγμή διαδηλώνουν στην Ταϋλάνδη είναι νόμιμοι;
Οι άνθρωποι που πριν μερικούς μήνες διαδήλωναν ενάντια στη δικτατορία στο Ιράν ήταν νόμιμοι;
Μην ξεχνάτε ότι ο Χίτλερ πήρε απολύτως νόμιμα την εξουσία.
Μην ξεχνάτε πως απολύτως νόμιμα αυτή την στιγμή το βιοτικό μας επίπεδο παίρνει τον κατήφορο.

Προσοχή. Όταν αρχίζει κανείς να επικαλείται τα ίδια επιχειρήματα με τον Καρατζαφέρη κάτι δεν πάει καλά.

Όπως το πας "αγανακτησμένε πολίτη"σε λίγο δεν θα υπάρχει κανένας για'σένα να φωνάξει.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου