Τετάρτη, 4 Ιουλίου 2012

Μετάλλια για την”εθνική Μαθηματικών” στην 16η Βαλκανική Μαθηματική Ολυμπιάδα Νέων

Στην Ελλάδα της οικονομικής κρίσης και των προβλημάτων, οι διακρίσεις που επιτυγχάνουν τα Ελληνόπουλα, ίσως είναι η σοβαρότερη ελπίδα για ένα καλύτερο μέλλον. Μόνον έτσι μπορεί να δει κανείς τις μεγάλες διακρίσεις των Ελλήνων στη Μαθηματική Ολυμπιάδα.

Συγκεκριμένα, η 16η Βαλκανική Μαθηματική Ολυμπιάδα Νέων, πραγματοποιήθηκε στη Βέροια από 25 έως 29 Ιουνίου, με τη συμμετοχή 16 χωρών. Για πρώτη φορά στην ιστορία του θεσμού των Βαλκανικών και Διεθνών Ολυμπιάδων και οι έξι μαθητές που αποτελούσαν την ελληνική ομάδα πήραν μετάλλιο και αυτοί είναι οι: Παναγιωτόπουλος Απόστολος, Θεσσαλονίκη, αργυρό μετάλλιο, Χαχάμης Νέστορας, Αιτωλοακαρνανία, αργυρό μετάλλιο, Ντούνης Πέτρος, Αθήνα, χάλκινο μετάλλιο, Τσαγγαλίδου Ζωή, Ξάνθη, χάλκινο μετάλλιο, Φίλιππος Σπυρίδων, Ηράκλειο, χάλκινο μετάλλιο, Φυσέκη Άννα-Μαρία, Αθήνα, χάλκινο μετάλλιο.

Συνοδοί των μαθητών ήταν οι μαθηματικοί Αγγελική Βλάχου και Χαρίκλεια Σαραφοπούλου.

Όπως αναφέρει μάλιστα χαρακτηριστικά, η Ελληνική Μαθηματική Εταιρεία, τα αποτελέσματα αυτά δικαιώνουν τις προσπάθειές της για την αναβάθμιση της μαθηματικής παιδείας στη χώρα μας.

Πηγή: ΑΠΕ μέσω enikos.gr

Το σχόλιο: Ελπίδα για ένα καλύτερο μέλλον είναι ο σοσιαλισμός,αλλά λέμε τώρα.Επίσης, η μαθηματική παιδεία στην χώρα μας πάει κατά διαόλου για πολλούς λόγους, όπως το στούμπωμα της ύλης στο γυμνάσιο, με αποτέλεσμα ο μαθητής να μην αποκτά εις βάθους γνώση ή εισαγωγή των ακολουθιών στην Α λυκείου, με αποτέλεσμα να φτάνουμε Γ λυκείου και να μην μπορούμε να λύσουμε ένα όριο της πλάκας γιατί δεν ξέρουμε τριώνυμο, η εισαγωγή των Πιθανοτήτων στην Α λυκείου,πριν καλά καλά μάθουμε σύνολα κλπ. Σε κάθε περίπτωση,μπράβο στα παιδιά!

Αλήθεια, γιατί το γκολ του Καραγκούνη μας έβγαλε στο δρόμο με σημαίες και κόρνες και “γιουπι για για” και τα μετάλλια της ολυμπιάδας στα @@ μας…
;

Εγώ πάντως θα πάρω το αμάξι, θα βγω στο δρόμο και θα κορνάρω, με το βιβλίο της Άλγεβρας Α λυκείου για σημαία, έτσι για το γαμώτο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου