Παρασκευή 29 Ιουνίου 2012

Τους ανακοίνωσαν μείωση 20%,σταμάτησαν την δουλειά ΕΠΙ ΤΟΠΟΥ και η εργοδοσία το πήρε πίσω

Πριν καλά καλά αρχίσει η χτεσινή 24ωρη απεργία των εργαζομένων στην εταιρεία «CEVA logistics» (καθολική συμμετοχή στην πρώτη ώρα της πρωινής βάρδιας) η οποία έχει εξαγοράσει τις αποθήκες της πολυεθνικής «Καρφούρ» στη Μάνδρα Αττικής, η εργοδοσία απέσυρε την απόφασή της για μείωση μισθών κατά 20% και υπογραφή ατομικών συμβάσεων εργασίας.

Συγκεκριμένα, προχτές -Τετάρτη- το μεσημέρι (γύρω στις 12) η εργοδοσία κάλεσε τους εργαζόμενους και τους ανακοίνωσε την απόφασή της για μείωση μισθών 20% και επιβολή ατομικών συμβάσεων εργασίας. Επιτόπου οι εργαζόμενοι, μετά από κάλεσμα της Σωματειακής Επιτροπής (πρόσφατα συστήθηκε) σταμάτησαν σύσσωμοι τη δουλειά και πραγματοποίησαν γενική συνέλευση όπου και αποφάσισαν ότι δεν αποδέχονται καμία μείωση μισθών και δικαιωμάτων καθώς και να προχωρήσουν σε 24ωρη απεργία (για χτες). Στην ίδια λογική και οι εργαζόμενοι στην απογευματινή βάρδια φτάνοντας στις αποθήκες δεν μπήκαν για δουλειά μόλις ενημερώθηκαν για τις εξελίξεις. Αμέσως μετά τη συνέλευση το Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων και Εμποροϋπαλλήλων Δυτικής Αττικής προκήρυξε τη χτεσινή 24ωρη απεργία.

Η ακαριαία και αποφασιστική αντίδραση των εργαζομένων φαίνεται ότι θορύβησε ιδιαίτερα την εργοδοσία, έτσι χτες νωρίς το πρωί, περίπου μια ώρα μετά την έναρξη της απεργίας έφτασε στο χώρο ο διευθυντής της εταιρείας και ανακοίνωσε ότι αποσύρει την αντεργατική αυτή απόφαση και οι εργαζόμενοι θα συνεχίσουν να δουλεύουν με την κλαδική τους σύμβαση. Πρόκειται για σημαντική επιτυχία των εργαζομένων που επιβεβαιώνει ακριβώς ότι όταν χτίζεται η οργάνωση μέσα στο χώρο δουλειάς, όταν οι εργαζόμενοι συσπειρώνονται στο σωματείο τους, όπου οι εργαζόμενοι σαν μια γροθιά δε διαπραγματεύονται τους μισθούς και τα δικαιώματά τους, μπορούν να έχουν κατακτήσεις.

Πηγή : Ριζοσπάστης

Νίκη νίκη όπου έχω νικηθεί.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου