Παρασκευή 29 Ιουνίου 2012

Χρυσαυγίτες αφέθηκαν ελεύθεροι επειδή…έλειπε το παράβολο

Ελεύθερους άφησε επτά από τα οκτώ μέλη της «Χρυσής Αυγής», που κατηγορούνταν ότι «πρωταγωνίστησαν» σε επεισόδιο σε καφενείο της Βέροιας, το Αυτόφωρο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Βέροιας. Απηλλάγησαν των κατηγοριών καθώς το δικαστήριο κήρυξε για τυπικούς λόγους άκυρη την ποινική διαδικασία για τους επτά, διότι έλειπε από τη δικογραφία ένα ...παράβολοκαταθέσεως εγκλήσεως») το οποίο η πολιτική αγωγή όφειλε να είχε καταθέσει.

Το δικαστήριο προχτές διήρκεσε 13 ώρες και ολοκληρώθηκε στις 02.00 τα ξημερώματα Πέμπτης. Η έλλειψη του συγκεκριμένου παράβολου διαπιστώθηκε μετά το πέρας της εξέτασης των μαρτύρων και των απολογιών, τη στιγμή της εισαγγελικής πρότασης. Το δικαστήριο κήρυξε άκυρη τη διαδικασία κατ' εφαρμογήν ειδικής διάταξης που προβλέπεται σ' αυτές τις περιπτώσεις. Οι επτά κατηγορούμενοι αντιμετώπιζαν κατά περίπτωση τις πράξεις της απειλής και της εξύβρισης (δεν διώκονται αυτεπάγγελτα αλλά κατ' έγκληση).

Το δικαστήριο καταδίκασε έναν εκ των κατηγορουμένων σε ποινή φυλάκισης τεσσάρων μηνών, με 3ετή αναστολή, για το αδίκημα της πρόκλησης σωματικής βλάβης. Η ίδια ποινή (με αναστολή) επιβλήθηκε για την ίδια πράξη στον ιδιοκτήτη του καφενείου, ο οποίος επίσης κάθισε στο εδώλιο του δικαστηρίου, κατόπιν μήνυσης που υπέβαλαν εναντίον του οι συλληφθέντες. Και στις δύο περιπτώσεις το δικαστήριο αποφάσισε να μη δώσει αναστέλλουσα δύναμη στην έφεση.

Ριζοσπάστης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου