Τρίτη 19 Ιουνίου 2012

Διαλέξτε μορφή βίας–powered by ΔΕΗ

Η είδηση: Εχθές στο Πέραμα είχε βγει παγανιά ιδιωτικό συνεργείο με σκοπό να κόψει το ρεύμα σε 10 σπίτια. Στα θύματα συμπεριλαμβανόταν και μια οικογένεια συνταξιούχων. Μετά από παρέμβαση της λαικής επιτροπής η διακοπή αποτράπηκε. Αξίζει να σημειωθεί ότι την προηγούμενη Πέμπτη έγιναν στο Πέραμα 25 διακοπές ρεύματος.

images (10)Το σχόλιο: Είναι τόσο προφανές αυτό που θέλω να πω που δεν μπορώ να το διατυπώσω. Εν έτει 2012 δεν μπορεί καν να τίθεται θέμα διακοπής ρεύματος. Δεν μπορεί να απαιτείται να κινητοποιηθεί η γειτονιά για να μην μείνει κάποιος χωρίς ρεύμα. Δεν μπορεί να συμβαίνει στον διπλανό σου και να μην κουνιέσαι απ’ τη θέση σου, άρα δεν μπορεί να μην έχεις σχέση με την λαική επιτροπή της γειτονιάς σου.

Η θεσμοθετημένη βία του αστικού κράτους ή οποιουδήποτε φορέα ιδιωτικού ή δημόσιου είναι κοινώς αποδεκτή. Όπως αναγνωρίζει η ελληνική κοινωνία το δικαίωμα στον εργοδότη να σε απολύσει όταν φτάνεις στα 25, γιατί μπαίνεις σε νέα μισθολογική κατηγορία, έτσι αναγνωρίζει και στην ΔΕΗ το δικαίωμα , επειδή είσαι κακό παιδί και προτίμησες να φας απ’ το να πληρώσεις το χαράτσι, να σου κόψει το ρεύμα.
Να σημειωθεί σ’αυτό το σημείο ότι το ποσοστό του "ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ"είναι 51,49%,  στην εισηγμένη εταιρία ΔΕΗ Α.Ε .Το ποσοστό αυτό διαμορφώθηκε μετά από την διάθεση με συνδυασμένη προσφορά στην Ελλάδα και το εξωτερικό 13.300.000 μετοχών του Ελληνικού Δημοσίου" και 23.200.000 μετοχών της εταιρίας Δ.Ε.Κ.Α. Α.Ε
(Πηγή για τα νούμερα)

Οδηγίες προς όλους όσοι αντιμετωπίζουν τέτοιου είδους ειδήσεις με βαριεστημάρα και όχι με φρίκη: Πάρε ένα κουβά. Γέμισέ τον με παγάκια . Αφησέ τα 20 λεπτά στον ήλιο μέχρι να λιώσουν κάποια απ’αυτά. Βούτα το κεφάλι σου μέσα γύρω στις 12 φορές. Επικοινώνησε με την λαική επιτροπή της γειτονιάς σου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου