Πέμπτη 14 Ιουνίου 2012

“Σκάστε ρε, εγώ κάνω κουμάντο εδώ μέσα”

Φούμαρα τα περί φορολόγησης των εφοπλιστών
Λέξη δεν ακούστηκε από την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ για την ευθεία πρόκληση των εφοπλιστών, οι οποίοι με επώνυμες και επίσημες δηλώσεις τους στο αμερικανικό πρακτορείο «Μπλούμπεργκ» προειδοποίησαν ότι αν πειραχτεί στο ελάχιστο το καθεστώς φοροασυλίας που απολαμβάνουν εδώ και εξήντα χρόνια, θα μεταφέρουν τις επιχειρήσεις τους εκτός Ελλάδας.

LifeTimesScroogeV2_HC_rev_Page_01 «Δεν μπορείς να λες στους πλοιοκτήτες, που έχουν ένα βαθμό φορολογικής ασυλίας σε όλο τον κόσμο "θα σε φορολογήσω". Η απάντηση που θα πάρεις θα είναι "εντάξει, κάν' το, αλλά μετά θα με ψάχνεις"», δηλώνει ένας από αυτούς (Βικτ. Ρέστης).

«Εγώ δεν ανησυχώ καθόλου. Το εταιρικό μου γραφείο μπορεί να είναι οπουδήποτε στον κόσμο κι έτσι θα χάσουν ένα ποσοστό του ΑΕΠ», δηλώνει ένας άλλος (ο πρόεδρος της «DryShips», Γ. Οικονόμου).



Οπως αναφέρει το δημοσίευμα του πρακτορείου, οι Ελληνες πλοιοκτήτες έβγαλαν περισσότερα από 175 δισ. δολάρια αφορολόγητα μέσα σε 10 χρόνια, ενώ οι ίδιες εκτιμήσεις κάνουν λόγο για 762 Ελληνες εφοπλιστές οι οποίοι δεν έχουν καταβάλει ούτε ένα ευρώ ως φόρο για τα κέρδη τους, εκμεταλλευόμενοι νόμο που ενσωματώθηκε στο Σύνταγμα από το 1967.

Η σιωπή του ΣΥΡΙΖΑ δεν επιβεβαιώνει απλά ότι δεν έχει καμία διάθεση να έρθει σε ρήξη με τους εφοπλιστές και συνολικότερα με τους επιχειρηματικούς ομίλους, αλλά αποκαλύπτει περίτρανα ότι οι διακηρύξεις του για "συμφωνία με τον εφοπλιστικό κόσμο", μέσω της οποίας τάχα θα στριμώξει τους εφοπλιστές και θα τους υποχρεώσει να πληρώσουν, είναι σκέτη απάτη και κοροϊδία σε βάρος του λαού.

Πηγή: Ριζοσπάστης

Αντίστοιχο δημοσίευμα υπάρχει στο kykladesnews.gr. Κάνω ένα ενδεικτικό copy paste

Προειδοποίηση απευθύνουν οι Έλληνες εφοπλιστές μέσω του Bloomberg, πως εάν εκλεγεί κυβέρνηση που θα αρνηθεί το μνημόνιο θα μεταφέρουν τις επιχειρήσεις τους στο εξωτερικό. Αυτό θα έχει ως συνέπεια να χαθούν έως 60.000 θέσεις εργασίας του ναυτιλιακού κλάδου.(…)

Εάν οι Έλληνες εφοπλιστές μετακομίσουν τα γραφεία τους στο Ντουμπάι ή στη Σιγκαπούρη, για να αποφύγουν τους νέους φόρους, η ανεργία στον ελληνικό ναυτιλιακό κλάδο θα αυξηθεί στο 20-30% από κάτω του 8% που είναι σήμερα, εκτιμά ο Βασίλης Κορκίδης, της ΕΣΕΕ. "Χρειαζόμαστε στην ελληνική ναυτιλία», τόνισε ο ίδιος.(…)
Όλο το άρθρο εδώ

Πάρτε και bloomberg εδώ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου