Σάββατο 16 Ιουνίου 2012

Κέρδη 175 δις σε μια δεκαετία vs 280 δις δημόσιο χρέος

Στο Βήμα υπάρχει ένα άρθρο, το οποίο αναφέρεται σε ένα δημοσίευμα της Guardian για την ελληνική “τάξη πλουσίων”. Σχόλιο Πρώτο: Σιγά ρε …Δηλαδή αν χρησιμοποιήσεις τον όρο αστική τάξη τι θα γίνει; Τεσπά, σας “διαβάζω”

Το δημοσίευμα, το οποίο φέρει την υπογραφή της Helena Smith, υποστηρίζει ότι οι περίπου 900 εφοπλιστικές οικογένειες που ελέγχουν το 15% του παγκόσμιου εμπορικού στόλου κράτησαν χαμηλό προφίλ, αναφέροντας ωστόσο ότι ο εφοπλιστικός κλάδος συνεισέφερε πάνω από 175 δισ. ευρώ σε συνάλλαγμα την τελευταία δεκαετία, την ώρα που το δημόσιο χρέος της χώρας είναι συνολικά 280 δισ.

Είναι οι ίδιοι εφοπλιστές που δημόσια και απροκάλυπτα ΑΠΕΙΛΗΣΑΝ ότι αν η επόμενη κυβέρνηση τους φορολογήσει θα σηκωθούν να φύγουν αυτοί και οι επιχειρήσεις τους.

Παρακάτω

αυτό που κάνουν οι Έλληνες Κροίσοι, είναι να στέλνουν τα χρήματά τους στο εξωτερικό, για να αγοράσουν ακίνητα σε ακριβές λονδρέζικες περιοχές, όπως το Μέιφεαρ ή σε μέρη εντός Ελλάδας που τους είναι προσφιλή, όπως τα νησιά του Αργοσαρωνικού.
«Μόνο τις τελευταίες δύο εβδομάδες τέσσερα δισ. ευρώ έφυγαν από τη χώρα ενώ Έλληνες στέλνουν τις γυναίκες τους στο εξωτερικό για ψώνια ενώ στην πραγματικότητα η αποστολή τους είναι να μεταφέρουν μεγάλα ποσά στις τράπεζες της Ελβετίας και της Κύπρου»,αναφέρει το ρεπορτάζ της βρετανικής εφημερίδας.

Συγγνώμη…Μάλλον έχω καρότα στ’ αυτιά (http://www.youtube.com/watch?v=pusMJtkmodQ) Ποια “χρήματά τους”;
Τα δούλεψες ρε φίλε; Εσύ ήσανε κάτω στο νεώριο; Εσύ έκανες αμμοβολή; Εσύ κουβαλούσες;  Τον τίμιο ιδρώτα-και δεν το λέω ειρωνικά-του έλληνα εργάτη πας και τον κάνεις ακίνητα και καταθέσεις στην Ελβετία; Με ποιο δικαίωμα;
Και μ’απειλείς κι από πάνω. Εμ με κλέβεις την υπεραξία μου εμ μ’απειλείς.

Ένα τελευταίο σχόλιο: 175 δις ΠΑΡΑΓΜΕΝΑ ΚΑΙ ΔΟΥΛΕΜΕΝΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΑ ΕΡΓΑΤΗ σε μια δεκαετία. Και το χρέος είναι 280 δις.

Και πεινάμε για να ξεπληρώσουμε το χρέος.

Και μας λένε και τεμπέληδες.

Και λένε ότι όσα παθαίνουμε οφείλονται στ’ ότι καταναλώναμε περισσότερο απ’ ό,τι παράγαμε.

Τελικά μήπως εσύ έχεις καρότα στ’ αυτά;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου