Τετάρτη 20 Ιουνίου 2012

Επαναδιαπραγμάτευση-Η στήλη της Σιβίλας Τρελόνι

20100318151050!Sibilla_TreloniΗ γνωστή προφήτης ήρθε σε επαφή με τον συντάκτη του παρόντος μπλογκ μέσω facebook. Μετά από μια μικρή κουβέντα πρόβλεψε τα εξής.

1. Η αναδιαπραγμάτευση του Μνημονίου θα γίνει και θα παρουσιαστεί σαν νίκη ,ειδικά από τα οπορτούνια και την σοσιαλδημοκρατία και εννοείται από την δεξιά.

2. Το νέο πακέτο – όπως κι αν λέγεται- θα περιλαμβάνει μέτρα διαμόρφωσης εύφορου εδάφους για το κεφάλαιο –τους αστούς , τους επιχειρηματίες, τους καπιταλιστές, όπως θες πες τους. Μπορεί κάποια απ’ τα εισπρακτικά μέτρα να περιοριστούν αλλά θα παρθούν μέτρα που θα ευνοούν την ανάπτυξη. Τέτοια μέτρα είναι οι αποκρατικοποιήσεις (δίνεις χώρο στον αστό να επενδύσει), η μείωση του μη μισθολογικού κόστους (το έχει ζητήσει ο ΣΕΒ εδώ και μερικές βδομάδες),η μείωση  της φορολογίας των επιχειρήσεων.

3. Αυτά που ζούμε σήμερα δεν θα είναι τίποτα μπροστά σ’ αυτό που θα ζήσουμε το επόμενο διάστημα. Έχουμε καπιταλιστική κρίση!!!Την έχουμε πουτσίσει! Η χρεοκοπία, η απόλυτη χρεοκοπία του λαού είναι προ των πυλών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου