Σάββατο, 23 Ιουνίου 2012

Απολύσεις στον όμιλο Μπόμπολα επειδή…απεργούσαν συνάδελφοί τους

Θύελλα στον όμιλο Μπόμπολα μετά τις μαζικές απολύσεις στο ραδιοσταθμό SENTRA FM 103,3. Η εργοδοσία του σταθμού μέσα σε διάστημα δέκα ημερών, απέλυσε εντελώς παράνομα και καταχρηστικά ολόκληρο το δημοσιογραφικό δυναμικό του σταθμού, αφήνοντας στο δρόμο 52 εργαζόμενους! Η αρχή των απολύσεων έγινε στις 14 Ιουνίου, μόλις τρεις μέρες μετά την τριμερή συνάντηση με τον τότε Υπουργό Εργασίας Αντώνη Ρουπακιώτη και αφορούσε τρεις συντάκτες, δύο αμειβόμενους με Δελτίο Παροχής Υπηρεσιών (ΔΠΥ) και έναν «μαθητευόμενο».
Η συνέχεια δόθηκε στις 20 Ιουνίου, όταν απολύθηκαν 45 δημοσιογράφοι, οι οποίοι καταχρηστικά αμείβονταν με ΔΠΥ. Η εργοδοσία του σταθμού επικαλέσθηκε ως λόγο για την απόλυσή τους τη συνεχιζόμενη απεργία των τεχνικών.

Duck comment: Ώπα. Ώπα.ΩΠΑ! Μάλλον δεν άκουσα καλά.”
Η εργοδοσία του σταθμού επικαλέσθηκε ως λόγο για την απόλυσή τους τη συνεχιζόμενη απεργία των τεχνικών.”Άκουσα καλά…Παράλληλα, τεχνηέντως προσπάθησε να διασκεδάσει τις..εντυπώσεις, συντηρώντας την ελπίδα τους για εργασία, δίνοντας ασαφείς και αόριστες υποσχέσεις για ενδεχόμενο επαναπροσλήψεων σε περίπτωση λήξης της απεργίας των τεχνικών και επαναλειτουργίας του σταθμού!

Στις απολύσεις αυτές των 48 δημοσιογράφων προστέθηκαν χθες, 21 Ιουνίου, και οι τέσσερις απολύσεις των συναδέλφων ενταγμένων στο μισθολόγιο, μεταξύ των οποίων και του συνδικαλιστικού εκπροσώπου των εργαζομένων στο Μεικτό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ, Νίκου Ζαμπάρα!
Ο Μπόμπολας προκειμένου να κάμψει τους εργαζόμενους για να δεχθούν μειώσεις μισθών, απολύσεις και εντατικοποίηση της εργασίας τους, εκβιάζει προκλητικά με την απόλυση όλων των δημοσιογράφων.
Στο μεταξύ, άγνωστες παραμένουν οι προθέσεις της εργοδότριας εταιρείας για το τι μέλλει γενέσθαι με το ραδιοφωνικό σταθμό, που εξακολουθεί να έχει χαρακτήρα ενημερωτικό, καθώς και με το μέλλον των εργαζομένων.
Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ καταγγέλλει την εργοδοσία του Ρ/Σ “ SENTRA FM 103,3” (Όμιλος Μπόμπολα) και την καλεί να ανακαλέσει αμέσως τις απολύσεις. Δηλώνει, δε, ότι θα σταθεί στο πλευρό των συναδέλφων, που έχασαν εντελώς άδικα την εργασία τους και ότι θα χρησιμοποιήσει κάθε νόμιμο μέσο για να προασπίσει τα δικαιώματά τους.

Πηγή: Bank Wars

Η σχετική ανακοίνωση της ΕΣΥΕΑ εδώ: http://www.esiea.gr/gr/2arxeio/2012/06/26.htm

Τρία σχόλια:

Πρώτο:
Η εποχή μας είναι “τρελή” γιατί πλέον η απόλυση ενός ανθρώπου έχει πάψει να αποτελεί είδηση.

Δεύτερο: Αυτό που σοκάρει –πέρα απ’ το γεγονός ότι κάποιοι συνάνθρωποί μας θα βρεθούν στον δρόμο - είναι το απροκάλυπτο της ιστορίας. Το”η  εργοδοσία του σταθμού επικαλέσθηκε ως λόγο για την απόλυσή τους τη συνεχιζόμενη απεργία των τεχνικών.” και το “ δίνοντας ασαφείς και αόριστες υποσχέσεις
για ενδεχόμενο επαναπροσλήψεων σε περίπτωση λήξης της απεργίας των τεχνικών και επαναλειτουργίας του σταθμού!¨”
Τρίτο:
Δεν ξέρω αν το παρατηρήσατε. Απεργούν οι τεχνικοί και απολύει δημοσιογράφους. Ξαναλέω. Απεργούν οι τεχνικοί και απολύει δημοσιογράφους!!!!


Διαίρει και βασίλευε κατά τα γνωστά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου