Παρασκευή 29 Ιουνίου 2012

Πες το μ' ένα (γκέι) φιλί

kiss1Μετά την διάσημη φωτογραφία ου απαθανάτιζε το φιλί μίας νοσοκόμας και ενός ναύτη στην Times Square to 1945 μετά την λήξη του ΒΠΠ μια νέα φωτογραφία συνάμα συγκινητική αλλά και με χαρακτήρα ακτιβισμού έρχεται να ταράξει τα ομοφοβικά μυαλά και να …συγκινήσει εν μέρει  όλους τους υπόλοιπους φυσιολογικούς ανθρώπους














Από το
The Insider

gay_fili

Οι εποχές αλλάζουν, νέοι πόλεμοι ξεκινούν και παλιοί πόλεμοι τελειώνουν. Ένα πράγμα όμως μένει το ίδιο: το τέλος μιας σύρραξης επιβάλλεται να σφραγίζεται με ένα φιλί. Πολλοί ήταν αυτοί που κατά καιρούς ζήλεψαν την δόξα της φωτογραφίας που απαθανάτιζε το φιλί μίας νοσοκόμας και ενός ναύτη στην Times Square to 1945, το οποίο αποτέλεσε το σημειολογικό και εικονικό «τέλος» του Δεύτερου Παγκοσμίου Πολέμου.  Ωστόσο, τα πιο μοντέρνα φιλιά δεν είναι μόνο ρομαντικά, αλλά και ακτιβιστικά. 

Κάπως έτσι, η φωτογραφία του Dalan Wells να υποδέχεται με ένα φιλί τον πεζοναύτη σύντροφό του, Brandon Morgan, η οποία αναρτήθηκε στο Facebook, έκανε τον γύρο του κόσμου και συγκέντρωσε πάνω από 20.000 «like», 4.000 «share» και πάρα πολλά θετικά σχόλια.   

Ο 25χρονος Brandon Morgan υπηρετούσε στο Αφγανιστάν και επέστρεψε στο σπίτι του, στην πολιτεία της Χαβάη, στις 22 Φεβρουαρίου. Όταν είδε τον επί 4 χρόνια σύντροφό του, καλλιτέχνη Dalan Wells, έπεσε στην αγκαλιά του και τον φίλησε με πάθος. Ένα «κλικ» της φωτογραφικής μηχανής ενός φίλου τους και το ζευγάρι έγινε διάσημο.

Ο Morgan, γράφοντας στο blog του, ευχαρίστησε όλους όσοι έσπευσαν να τους υποστηρίξουν. «Ο σύντροφός μου κι εγώ θέλουμε να σας πούμε ευχαριστώ. Δεν βγάλαμε τη φωτογραφία για να αποκτήσουμε φήμη, αλλά γιατί είπαμε επιτέλους ο ένας στον άλλο πώς αισθανόμαστε».

«Δεν μπορούσαμε να μιλήσουμε, τα χέρια του ήταν μουδιασμένα, τα πόδια μου έτρεμαν», εξομολογείται σε συνέντευξή του. 

Το ζευγάρι ήταν χωρισμένο όσο ο Morgan ήταν σε περιοδεία με τους πεζοναύτες. Το φιλί τους ήρθε πέντε μήνες αφότου επετράπη στους αμερικάνους πεζοναύτες να εκφράζουν ελεύθερα τις σεξουαλικές τους προτιμήσεις.

Μέχρι τον περασμένο Σεπτέμβριο, οι ανοιχτά ομοφυλόφιλοι άνδρες και γυναίκες δεν μπορούσαν να υπηρετούν στον αμερικάνικο στρατό.

Τα σχόλια στο Facebook δεν ήταν μόνο θετικά. Μερικοί είπαν ότι ο Morgan δεν έπρεπε να φιλήσει τον σύντροφό του φορώντας την στολή για να πάρουν απάντηση: «Κανένας από τους ανωτέρους μου, που βρίσκονταν γύρω μας εκείνη την ώρα, δεν ενδιαφέρθηκε. Εσάς γιατί σας πείραξε;»

link άρθρου: http://www.theinsider.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=17770:mia-diasimi-fotografia-pes-to-m-ena-gkei-fili&catid=69:life-style&Itemid=102

Δυο σχόλια: Πρώτον, δεν υπάρχουν γκέι φιλιά. Υπάρχουν φιλιά.Δεν υπάρχει κανένας λόγος διαχωρισμού. :- D
Δεύτερον, ας μην ξεχνάμε πως οι στρατιώτες δεν είναι ήρωες. Είναι εργαλεία πολέμου (αν και προτιμώ το”εργαλεία του ιμπεριαλισμού”). καλή φάση που φιλάς τον γκόμενό σου δημόσια φορώντας την στολή, δεν θα μπορούσα να συμφωνήσω περισσότερο, αλλά έχεις σκοτώσει και κάτι παιδάκια…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου