Τρίτη 19 Ιουνίου 2012

Μαχαίρωμα μετανάστη από Τάγμα της Χρυσής Αυγής

Το βίντεο βήμα βήμα

Μία ομάδα φασιστών μπαίνει στο σταθμό Αττικής το βράδυ της Κυριακής και μαχαιρώνει ένα μετανάστη. Η επίθεση αποτυπώνεται σε βίντεο που αναρτάται στο youtube. Ο άντρας που τραβά το βίντεο παριστάνει ότι μιλά στο τηλέφωνό του για να μην κινήσει υποψίες ότι καταγράφει τη δολοφονική απόπειρα. Σύμφωνα με το Βήμα, αυτόπτες μάρτυρες αναφέρουν ότι οι δράστες ήταν Χρυσαυγίτες και η επίθεση έγινε γύρω στις 23:30. Η ύπαρξη κλειστού κυκλώματος και η παρουσία σεκιουριτάδων – η στάση των οποίων φλερτάρει εμφανώς με τη συνέργεια- αυτοπτών μαρτύρων της ρατσιστικής επίθεσης καθιστά προφανή την ύπαρξη περισσότερων στοιχείων από όσα μπορεί κανείς να διακρίνει στο βίντεο

Πιστεύω ότι η αηδία που προκαλεί η ρατσιστική βία απέναντι σ’έναν ανυπεράσπιστο άνθρωπο που γίνεται στόχος 10-15 νεοναζιστικών πιθήκων, με μόνο κριτήριο το χρώμα του δέρματός του
, δεν μπορεί να υπογραμμιστεί από κανενός είδους σχολιασμό. Είτε τη νιώθεις παρακολουθώντας το βίντεο, ή έχεις αποκτηνωθεί τελείως.
Αλλά ας σταθώ σε μερικά σημεία αυτού που βλέπω:

0:02-0:10 Μαυροφορεμένος κουβεντιάζει με σεκιουριτά.0:30 Δεύτερος σεκιουριτάς που βρίσκεται κοντά στις σκάλες, κοιτάζει από την άλλη και μάλλον απομακρύνεται τη στιγμή που η συμμορία των φασιστών μαζεύεται γύρω από το μετανάστη που έχει σταματήσει.0:34-0:35 O τελευταίος που φτάνει στον τόπο της επίθεσης. Φοράει μπλούζα ΕΚΑΜ και ίσως είναι μικρός. Ο ρόλος του στη συμμορία είναι μάλλον αυτός του παρατηρητή – για την ώρα, ίσως. Αντίθετα, ο γεροδεμένος με το ξυρισμένο κεφάλι πρόκειται να πρωτοστατήσει στην επίθεση.0:39-0:41 Ο σεκιουριτάς που είδαμε στην αρχή κατεβαίνει και στέκεται σε σημείο απ’όπου μπορεί να παρακολουθήσει όσα συμβαίνουν, χωρίς όμως να νιώθει την ανάγκη να κρατήσει «αποστάσεις ασφαλείας» από τη δολοφονική συμμορία. Πολύ απλά, δεν αισθάνεται ότι απειλείται.0:42Θα μας πάρουν οι κάμερες! – Ρίξτου!
0:46 - Bοήθεια! – Σκάσε ρε!0:52Eδώ είναι ελλάδα ρε!0:54Mήτσο πέτα το (;)0:58Mας παίρνουν οι κάμερες, μαλάκα
1:00 - Μαλάκα, του’μπηξες το μαχαίρι;Μαλάκα, μπήκε μέσα όλο
1:10Σπάστε, σπάστε ρε…
Κι έχουμε πια καταγεγραμμένη μία από τις δεκάδες ρατσιστικές επιθέσεις της εγκληματικής οργάνωσης που κατεβαίνει στις εκλογές ανενόχλητη. Ένα ντοκουμέντο που μέχρι τώρα πέρασε κάτω από το χαλί, μια και απ’όσο είδα, κανένα κανάλι δεν έκρινε αυτή τη δολοφονική επίθεση άξια αναφοράς, ή μάλλον δεν έκρινε ότι άξιζε να ενοχλήσει τους ταχύτατα εκφασιζόμενους θεατές του με την παρουσίαση μίας σκηνής ρατσιστικής φρίκης της Ελλάδας του 2012, όπου τέτοιες απόπειρες δολοφονίας παραμένουν προκλητικά ατιμώρητες.
Πηγή:κυριακάτικο σχολείο μεταναστών

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου