Κυριακή 10 Ιουνίου 2012

Σκρουτζ-μακ-ντακ-ισμός και ντοναλντ-ική τάξη

moyrgΜε αφορμή την… ανάπτυξη (για ποιον και με ποιους όρους) και την κουβέντα περί ΣΥΡΙΖΑ και τι θα κάνει αν οι επιχειρηματίες του πούνε “την κάνω για Βουλγαρία  Ρουμανία κλπ για να βρω φθηνό μεροκάματο” αν υποθέσουμε ότι μιλάμε για “καλές προθέσεις” (εε…μπα..) και για ρυθμίσεις υπέρ των εργαζομένων αναρωτιέμαι: Τελικά μιλάμε για καινούρια καταφύγια Μουργόλυκων , για άντρα κλοπής της υπεραξίας, για ληστεία του πλούτου που παράγει ο Έλληνας και ο Γάλλος και ο Γερμανός και ο Ισπανός εργαζόμενος, για παραγωγικές δυνάμεις που μπορούν να καλύψουν της σύγχρονες ανάγκες του λαού. Κανένας δεν νοιάζεται; Το αφεντικό σου σ ε  κ λ έ β ε ι  μ ε   τ ο  ν ό μ ο.

Μιλάμε για τον Παντάξιο(τον γνωστό μπάτλερ) που κάνει ποδήλατο σε μια συσκευή παραγωγής ρεύματος (εύρημα του κομιξά) για να διαβάζει ο Σκρουτζ Μακ Ντακ. Που έχει να πάρει ρεπό χρόνια. Για τον Ντόλαλντ που δουλεύscrooge-mcduck-make-it-rainει για μια δεκάρα την ώρα , συχνά μαζί με τα ανιψάκια(πάρε την παιδική εργασία στα μούτρα). Τον Ντόναλντ που κάνει πάντα όλη τη δουλειά και αναγκάζεται δημοκρατικά δημοκρατικά να πουλάει την εργατική του δύναμη στον καπιταλόπαπο . Η γνωστή δημοκρατική πτυχή του καπιταλιστικού τρόπου παραγωγής που αναγκάζει τον εργάτη να πουλάει όσο όσο τον χρόνο του και την εργασία του σε αυτόν που έχει μέσα παραγωγής. (οικονομικός  καταναγκασμός)



Μιλάμε για το τεράστιο θησαυροφυλάκιο του Σκρουτζ Μακ Ντακ στον πιο διάσημο λόφο της Λιμνούπολης ,που είναι γεμάτοςχρήμα, χρήμα, χρήμα κι αντί να γίνεται γήπεδα τένις για τα ανιψάκια, δωρεάν γιατρός για τον λαό της Λιμνούπολης, δωρεάν συγκοινωνίες για να πηγαίνει ο Ντόναλντ στην δουλειά του ,γίνεται πισίνα για να κολυμπάει ο μεγιστάνας. Σώπα ρε… ¨Ησουνα πιο σκληρός απ’ τους σκληρούς και πιο δυνατός απ’ τους δυνατούς, αλλά αν είχες δουλέψει μόνος σου θα είχες μείνει με τους ψωροσβόλους χρυσού απ’ το Κλοντάικ- χωρίς εσένα γρανάζι δε γυρνά.

Και μέσα σ’όλ’ αυτά ο Τσίπρας θέλει να φορολογήσει τον …pluto. Τον σκύλο βέβαια, γιατί τον πραγματικό πλούτο αν πάει να τον φορολογήσει, ο ιδιοκτήτης του (η αστική τάξη ντε) θα του πει “hasta la vista baby” και θα την κάνει προς Βαλκάνια . Λαική κυριαρχία my ass. Δημοκρατία my ass αν δεν μπορεί ο λαός να ελέγχει την οικονομία του.
576717_292755377487556_1632712228_n
Και τι να γίνει ; να πει ο Ντόναλντ στον Σκρουτζ απλά απλά . “ Θείο, σχώρνα με αλλά εγώ κάνω όλη την δουλειά, αλλά δεν έχω να ταίσω τα ανιψάκια. Για φέρε μια βόλτα τον πλούτο που παρήγαγα απ’ την κοινωνία να αποφασίσει τι θα τον κάνει γιατί ο Χιούι, ο λιούι και ο Ντιούι έχουν ανάγκες. Εγώ έχω ανάγκες και τεσπά : κάθε χρυσή δεκάρα εκεί μέσα έχει παραχτεί απ’ την δουλειά των εργαζομένων του ομίλου Μακ Ντακ . Και τους ανήκει”.
Κι ένα σχόλιο . Έρχεται ο πρόεδρος της Λέσχης Εκατομμυριούχων ( ο πρόεδρος του ΣΕΒ σε ελληνικά και όχι Λιμνουπολίτικα δεδομένα) και λέει”αντιμνημονιακή κυβέρνηση με τον ΣΥΡΙΖΑ μέσα”. Το τυρί το βλέπεις. Την φάκα δεν την βλέπεις;;;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου