Τετάρτη 6 Ιουνίου 2012

Τόσο απλά

…Μέχρι να γίνει ο Λαός νοικοκύρης στον τόπο του..

Όσο περνάει ο καιρός μου φαίνεται ακόμα πιο απλό, πιο αυτονόητο. Αυτό που παράγει ο εργαζόμενος χρησιμοποιείται προς όφελός του. Αυτό που παράγει η κοινωνία το χρησιμοποιεί για να καλύψει τις ανάγκες της. Αφού υπάρχουν οι παραγωγικές δυνατότητες να έχουμε δωρεάν ή έστω πολύ πολύ φθηνά μαμ,στέγη,συγκοινωνίες,επικοινωνία,διακοπές .Να έχουμε απολύτως δωρεάν παιδεία και υγεία…Δηλαδή είναι δυνατόν να κρίνεται το αν ένα παιδί θα έχει να φάει ή αν θα πάει σε καλό νοσοκομείο ή το τι παιδεία θα έχει από την δουλειά που κάνει ο μπαμπάς του; Τόσο απλά..
Η τεχνολογία είναι η νίκη του ανθρώπου απέναντι στη φύση, κι αντί αυτό να μεταφραστεί σε μια μαζική καλοπέραση ,αντί να δουλεύουμε όλοι λιγότερο ,δουλεύουν λιγότεροι και περισσότερο και οι υπόλοιποι πεινάνε. Τόσο απλά.

Κι όλ’αυτά γιατί ως κοινωνία δεχόμαστε μια καθημερινή μαζική κλοπή του παραγόμενου πλούτου από κάτι τύπους που έχουν αγοράσει κάτι μετοχές και πλέον ούτε καν ασχολούνται με την διοίκηση των εργοστασίων, των ομίλων κλπ.

Μια μαζική τρέλα που επιτρέπει  γνώμονας για το τι θα παράξουμε να μην είναι το πως θα ζούμε χωρίς άγχος, χωρίς στερήσεις ,ικανοποιώντας τις σύγχρονες ανάγκες μας, αλλά τι συμφέρει, τι αποφέρει κέρδος σε 5…10…20 ….100….1000 (πόσοι να είναι ; ) ανθρώπους.
Και το πρόβλημα δεν είναι ότι εκείνοι είναι πλούσιοι κι εμείς φτωχοί. Είναι ότι στις τσέπες τους βρίσκεται ο πλούτος που έχει παράξει ο εργατούλης.



Τι ακριβώς σημαίνει “λαική κυριαρχία” –την οποία υποτίθεται πως έχουμε - αν ο λαός δεν αποφασίζει, δεν συμμετέχει καν στον σχεδιασμό της οικονομίας; Συμφωνεί έτσι κι αλλιώς κανένας σήμερα ότι έχουμε δημοκρατία σήμερα; Για την δημοκρατία πρέπει να παλέψουμε . Για  την δημοκρατία με το σύγχρονο νόημά της.


Είναι σαν να έρχονταν αύριο κατακτητές(εννοείται πως ΔΕΝ αναφέρομαι σε ευρωχούντες και Μερκελοκρατίες και άλλες μαλακίες) και το μόνο που κάναν ήταν να πάρουν την διοίκηση της οικονομίας στα χέρια τους. Δεν θα παρέμβαιναν πουθενά αλλού.Απλώς θα αποφάσιζαν μόνοι τους, χωρίς να δίνουν λογαριασμό σε κανέναν αν η Ελλάδα θα είχε πλοία , γεωργική παραγωγή,αυτάρκεια και ανάπτυξη προς όφελος του λαού. Αν θα υπήρχαν αρκετές θέσεις εργασίας . Μόνο που αυτοί οι κατακτητές υπάρχουν, μιλάνε ελληνικά και η σύγκρουση μεταξύ στα συμφέροντα αυτών και στα συμφέροντα ολόκληρης της υπόλοιπης κοινωνίας είναι τεράστια- τόσο ώστε να δικιολογεί την παρομοίωση.Τόσο απλά


Μια αφιέρωση
Ιδού ο όρκος του Ελασίτη:
"Εγώ, παιδί του Ελληνικού Λαού, ορκίζομαι ν' αγωνιστώ πιστά στις τάξεις του ΕΛΑΣ για το διώξιμο του εχθρού από τον τόπο μας, για τις ελευθερίες του Λαού μας, κι ακόμα, να είμαι πιστός και άγρυπνος φρουρός προστασίας στην περιουσία και το βιός του αγρότη. Δέχομαι προκαταβολικά και την ποινή του θανάτου αν ατιμάσω την ιδιότητά μου ως πολεμιστής του Έθνους και του Λαού και υπόσχομαι να δοξάσω και να τιμήσω το όπλο που κρατώ και να μην το παραδώσω εάν δεν ξεσκλαβωθεί η Πατρίδα μου και δεν γίνει ο Λαός νοικοκύρης στον τόπο του."



Στο σήμερα πιο περιεκτικά: Κυρίαρχος λαός είναι ο λαός ιδιοκτήτης του πλούτου που παράγει

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου