Τρίτη, 5 Ιουνίου 2012

Απόφαση δικαστηρίου για κήρυξη παράνομης της απεργίας των χαλυβουργών


Δελτία τύπου | 05/06/2012

Απόφαση δικαστηρίου για κήρυξη παράνομης της απεργίας των χαλυβουργώνΚαταγγελία


Η απόφαση του δικαστηρίου να βγάλει παράνομη την απεργία των χαλυβουργών, η οποία βρίσκεται σε εξέλιξη  7 μήνες τώρα, δεν αποτελεί παρά μια ακόμα επιβεβαίωση του ταξικού χαρακτήρα της δικαιοσύνης. Της δικαιοσύνης που λειτουργεί ως ασπίδα προστασίας της μεγαλοεργοδοσίας.

Η συγκεκριμένη δικαστής (κυρία Νικολάου) και οι άλλοι αρμόδιοι δεν είδαν και δεν άκουσαν ότι παράνομα ο συγκεκριμένος επιχειρηματίας επιχειρεί μείωση των μισθών.
Δεν είδαν και δεν άκουσαν ότι παράνομα έχει απολύσει στη διάρκεια της απεργίας δεκάδες απεργούς.

Όπως δεν είδαν και δε βλέπουν καθημερινά τις δεκάδες χιλιάδες των εργατών που τους μειώνονται εκβιαστικά οι μισθοί, που είναι απλήρωτοι επί μήνες, που παραβιάζονται τα ωράριά τους.

Γελιόνται όσοι στη δικαιοσύνη και στην κυβέρνηση πιστεύουν ότι θα εμποδίσουν τους αγώνες. Δεκαετίες η δικαιοσύνη στο αστικό σύστημα αποτελεί το ρόλο του νομιμοποιητή της εκμετάλλευσης της καπιταλιστικής εργοδοσίας, αλλά η ταξική πάλη δεν σταμάτησε. Έτσι θα γίνει και τώρα. Το ποτάμι πίσω δε γυρνά.
Επειδή οι άνθρωποι δεν μπόρεσαν να δώσουν δύναμη στο δίκαιο, έδωσαν το δίκαιο στη δύναμη

Επίσης να προσθέσω εκείνο το σύνθημα που λέει ΝΟΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΔΙΚΙΟ ΤΟΥ ΕΡΓΑΤΗ ΚΑΙ ΟΧΙ ΤΑ ΚΕΡΔΗ ΤΟΥ ΚΕΦΑΛΑΙΟΚΡΑΤΗ. Και ρωτάω: Τι είναι "γραφικό"; Αυτό ή ο εργάτης που διακινδυνεύει τη ζωή του για ένα πεντακοσάρικο; Τι σας πάει περισσότερο...πίσω στο χρόνο;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου